Enjoy the best and leave the worst.Mana-mana yang melarakan di blog ini;boleh campak jauh-jauh =,= Kita semua ada tanggungjawab :DD

Friday, 1 January 2010

Crumb 17

“Ma..Dah la tu.”

Semua mata memandang JJ termasuklah Lisa yang dah kaku tak terkata.What the..?Habis yang mama cakap tadi tu..Yang kat depan ni..?

JJ berkerut dahi memandang Lisa dengan Puan Nora yang pipi masing-masing dah basah dengan air mata. “Kenapa nangis ni?”

Lisa menggigit bibir.Buat malu je menangis campur blushing depan orang. “Mama kata you..”

“Dah takde?” JJ sengih.Dia menapak menghampiri Lisa. “Memang la takde.Dah takde kereta.Tapi boleh repair lagi.”

“Habis kenapa mama nangis?” Pandangannya jatuh pada dahi JJ yang bertampal. Teruk sangat ke?

Encik Azman menggeleng, “Biasa lah ibu.Anak sakit sikit dah nak menangis.”

“Luka sikit je.Terhantuk kat stereng.Ada la sakit sikit.” JJ riak tak bersalah memandang Lisa yang dah blushing dan memandang tajam ke arahnya.






Dua mug di hadapan dipandang bagai nak tembus.Lisa menjeling JJ di sebelah. Pandangannya beralih pula pada rumput di kaki.

“Hot choc or coffee?” Mug di kedua-dua belah tangan masih disua pada Lisa.

Lisa masih lagi berpeluk tubuh tidak memandang JJ.Buat malu depan pa dengan ma je tadi.Free je jatuh air mata.

JJ senyum tawar. Mug diletakkan di atas meja batu. “Merajuk ke?” Pipi Lisa dicuit. “Dah pandai blushing ni?”

Pantas dia berpaling memandang JJ. “I pakai blusher la.” Mug hot choc dicapai. Sejak bila dia pandai pakai blusher?Stok blusher pun takde kat meja make-up.

JJ jongket bahu, “I tengah sakit pun you masih nak merajuk lagi?” lembut suaranya menyapa.

Lisa berkerut dahi.Duh..JJ dah masuk versi mari-pujuk-Lisa la pulak. “I’m not sulking.” Datar dia menjawab.Mug dibawa ke bibir.

JJ senyum nipis, “Habis yang marah-marah ni?”

“I tak marah.”

“Benci?”

“Mana ada.”

“Sakit hati dengan I?”

Geleng. “Tak.” Tu dulu.Kenapa banyak sangat tanya ni?Lisa dah tunjuk gaya bosan.

“Sayang I?”

“Yea..” Malas dia menjawab.Bulat mata Lisa.Cepat-cepat dia menekup mulutnya dengan kedua-dua belah tangan. Macam mana boleh tersasul ni?Rasa nak ketuk je kepala.

JJ senyum lagi. “I take that as yes.” Bibirnya menyapa pipi Lisa.Senyumnya belum cair lagi. Tanpa sedar pipi Lisa dah mula merona merah. “I can see your blusher,my dear." Jarinya dibawa mencuit pipi Lisa. “Speechless?” Lisa yang masih kaku tak terkata dipandang seketika.

“You ni teko la JJ.” Datar dia menuturkan dengan mata masih pada rumput di kaki.Ada ke patut main kiss bawah gazebo dekat halaman rumah malam-malam ni.Senget la JJ ni.

“Don’t spoil this moment.” Tangan kanan Lisa dicapai dan digenggam.Matanya menala pada langit malam.Dia tersenyum sendiri.Sejuknya tangan Lisa.

p.s . mcm tak logik kn?ni hasil rombakan (haha).enjoy :DD

6 comments:

  1. uuuuuuuuu...
    haha..naseb bek jj idop..
    ngaaa..suka2..

    ReplyDelete
  2. uish..
    malu la pulak...

    ReplyDelete
  3. so sweet!!
    susahnya ade yg berhati dingin cm lisa nih..
    lastly cair gak huhu..
    besh2..

    ReplyDelete
  4. aloh..
    wat gmpak je JJ ni
    huhuhuhu

    ReplyDelete