Enjoy the best and leave the worst.Mana-mana yang melarakan di blog ini;boleh campak jauh-jauh =,= Kita semua ada tanggungjawab :DD

Sunday, 24 October 2010

Melancholy 3

“Nak pergi mana tu?” Diha toleh ke belakang.

“Pergi Giant.” Kaca mata dibetulkan letak.Long pantas menghayun langkah.

Diha pusing memandang ‘entrance’.

***

“Crowded!” Jiji merengus.

“Dah Giant ni ayah kau punya.Kau suruh je la crowd ni balik rumah.” Ain menarik perlahan selendang di kepala.Senget ke ni? “Ji.Nampak senget ke?”

“Agak.”

“Aku pergi toilet.Nanti aku call.” Ain belok ke sebelah kiri meninggalkan Jiji terkontang tengah-tengah crowd.

“Kak Diha!”

“Ji..” Berkerut dahi Diha.

“Jiji.” Jiji sengih. “Tak ingat lagi nama orang.”

***

“Study week eh?” Long menarik gelas tinggi di hadapan.

“Well..” Ain jongket bahu.

“Kenapa ajak Jiji?” Long memandang sekeliling kiosk tengah-tengah crowd tu.Haih cakap je jumpa senyap-senyap tapi pilih tempat terdedah macam ni jugak nak date. Date? Long pantas menarik straw. Rasa gatal je tengkuk bila pikir benda tu.

“Kak Diha tu?”

“Desperate.Chaperone.” Long sengih.

“Long.Nak sambung lagi ke?” Ain muka innocent.

“Suka hati la.” Handset di tangan direnung seketika.Kak Diha belum call lagi. “Tak cair lagi ke dengan I?” Long kenyit mata.Sengih.

“Long.Kenapa dengan mata?” Raup wjah Ain serius gaya concern.

“Masuk habuk.” Long malas layan.

“Susah nak cair balik.”

“Take your time.Take your time.” Long menekan keypad.

“Macam mana nak cair kalau cakap tak focus.” Ain menjeling handset di tangan Long. Ke dah ada orang yang tengah cair dengan Long?

Long memerhati Ain di sebelah. “See.” ‘Message sent to Kak Diha’ . Skrin handset dihalakan pada Ain.

“Like I care.” Ain sekali lagi jongket bahu. “Got to go.” Ain bangun dari kerusi.

“Good luck untuk exam ni.” Long turut berdiri. “Make sure dapat score.”

“Thank you.” Beg silang ditarik.

“Karang buat malu je kahwin dengan engineer.” Along gelak.

“Whatever Long.Lucu sangat la tu.” Ain mengeluh. “I off phone.” Study week.Lemas!

5 comments:

  1. uuhhh..
    memang saje je long ni tau

    ReplyDelete
  2. eh?
    mcm ada bau-bau jealous lah.
    :D

    ReplyDelete
  3. waaa..
    nak lagi...
    best la...
    huhu..
    x saba nka tggu next entry..
    ske long+ain..
    lwk...

    ReplyDelete