Enjoy the best and leave the worst.Mana-mana yang melarakan di blog ini;boleh campak jauh-jauh =,= Kita semua ada tanggungjawab :DD

Saturday, 22 May 2010

Melancholy- intro

“Putus tunang?”

“And that!” Ain memetik jari.Angguk. “Pandai la kau!”

Dan fries di tangan terlentok jatuh.Ain di hadapan dipandang tak berkelip. “Wacky!Serius ni?”

“Petang ni official .Yang tadi baru gimik.” Ain sengih.

“Long kata yes semedang je?” Bulat mata Jiji.Apa jenis kapel diorang 2 orang ni?!

“Kita orang dah discuss.Long setuju je nak putuskan relationship ni.” Ain senyum.“Kitaorang takde chemistry la Ji..” Senyum perit. “Fizik ada la.” Masih sengih.

Long aka Hadi.Panggil Long kes Hadi tu tinggi sejengkal daripada Ain.

“Takde cara lain ke?” Jiji mengeluh.Thought Long akan jadi the right guy untuk Ain.Tapi dia silap.

Geleng.

“Abah kau?” Jiji angkat kening.

“I’ll talk to him.He knows me.”

***

“Here.” Cincin di jari ditanggalkan dan ditolak ke tengah meja.

Long geleng. “You simpan.Mana tau esok-esok boleh gadai.” Dia hanya sengih bergurau.

Ain senyum. “I have no reason to keep it.”

“And I have no reason to take it back.Bukan I boleh pakai pun cincin tu.”

Ain ketawa kecil. “Perhaps for your next girlfriend.”

“It takes time.”

Sepi.

“I know.” Tas tangan ditarik dan dibawa ke bahu.Perlahan-lahan Ain bangun dari kerusi meninggalkan Long dan cincin di situ.Langkahnya terhenti.

Ain berpaling memandang Long yang masih di tengah-tengah café.Langkahnya kembali diatur kea rah Long.

“Yes?” Long mengangkat wajah memandang Ain.

Ain mengetap bibir.Jemari perlahan-lahan mencapai cincin yang masih di atas meja. “You’re right.Agak-agak berapa diorang kasi kalau I gadai cincin ni?”

Jaws drop. “What the..?”

7 comments: