Enjoy the best and leave the worst.Mana-mana yang melarakan di blog ini;boleh campak jauh-jauh =,= Kita semua ada tanggungjawab :DD

Friday, 12 March 2010

Crumb 19

“Kenapa?” Troli ditarik ke belakang dan berhenti memandang JJ yang masih tercegat memandang rak barang.

JJ mengisyaratkan pada barangan bayi di hujung rak sebelah. “Nak beli?”

Kening Lisa terangkat. “Huh?” Sejak bila kat rumah ada baby?

JJ sengih. “Untuk Luke dengan Tia la.”

Lisa menepuk dahi.Right.Lupa.Kawan JJ dua orang laki bini tu sekarang dah jadi parents. “Sure.”

“Kena beli double terus la kalau macam tu.” Troli kini bertukar tangan dan ditolak ke bahagian barangan bayi.

“Pulak dah?” Lisa berjalan beriringan di sebelah.

“Zeyq dengan Edi.2 months to go.Senang kalau beli awal-awal.”

“Right.” Lisa mengangguk. “Luke dengan Tia punya baby boy kan?”

Angguk.

“Zeyq dengan Edi’s?”

“Scan hari tu diorang kata baby boy jugak.”

“JJ.” Hujung lengan kemeja JJ ditarik.

Troli berhenti ditolak. “Hmm?” Wajah Lisa dipandang.

“Do you wish for a baby?”

Bibir diketap. “You?”

“Fate.” Pendek Lisa menjawab.

“Sama.Fate.”

***

“Gelak..Gelak..” JJ buat muka.

Lisa masih dengan ketawa.

“Kira lawa apa.Straight through my heart tu..” JJ mengisyaratkan sketch book di atas riba Lisa.

Lisa menahan ketawa. “Tu orang lidi la dear.” Ketawanya pecah kembali.

Sketch book diangkat tinggi. “I tengok elok je.Lawa apa.”

Lisa menggeleng. “Kata IR.Lukis wife sendiri pun fail.” Ada ke patut lukis wife sendiri yang elok cukup sifat manusia ni,tiba-tiba keluar gambar orang lidi berbatang tu?Haih..

“You try lukis.Kut jadi macam Mona Lisa ke.” Sketch book dihulurkan kepada Lisa.

“Nope.I accountant mana sentuh benda-benda melukis ni.” Dan sejak bila Lisa pandai melukis?

“Confess je yang you tak pandai melukis.”

Lisa jongket bahu. “You pun sama.”

“Both of us.”

Lisa mengangguk. “JJ.It’s lunch time.”

“So?” JJ gaya innocent.

“Today is Saturday.Remember?”

“Maka?” Masih gaya innocent.

“It’s your turn.” Lisa sengih.

4 comments:

  1. nak lagi..
    miss jj n lisa so much..hehe..
    edi n zeyq of kos..

    ReplyDelete
  2. hohohoho...
    sweet la part ni....
    kwn2 jj dah ada baby....
    jj n lisa bila lg???

    ReplyDelete
  3. ala sekontont je..heheh..but sweet..smbg lagi..

    ReplyDelete